donderdag 7 maart 2013

Otavalo

Hier hebben jullie een uitgebreide voorstelling van Otavalo. Enjoy!

De artisanale markt

Op plaza de ponchos is er dagelijks de artisanale markt. Op zaterdag is het echter wel de moeite, want dan is heel de stad een markt. Je kan er echt verschillende dingen kopen van truien tot oorbellen of hangmatten.

Het is echt fantastisch, niet alleen om de vele kleuren maar ook voor de prachtige mensen die je dan kan zien in de straten.






De dierenmarkt

Naast de markt heb je ook een dierenmarkt. Het is een hele ervaring om die te bezoeken. De verschillende geluiden alleen al: krijsende varkens, piepende kuikens of cavia's, kakelende kippen,... maar dan krijg je daar ook plots een beeld bij! Het is best zielig hoe ze hier de dieren verkopen. Voor hen is dit gewoon een stuk vlees en niet meer dan dat. Ze hebben een andere relatie tegenover dieren.
















Hier heb je een filmpje van hoe een cavia verkocht wordt! Niet voor gevoelige kijkers!


De groenten en fruitmarkt

Naast de dieren en artisanale markt heb je ook dagelijks een groentemarkt. Hoewel ze hier best veel groenten eten, eet ik dat hier toch niet zo vaak. Je krijgt telkens maar een mini portie op je bord! Fruit daarentegen eet ik wel veel, vooral de zalige fruitsappen.






Nu genoeg over de verschillende markten. Dit zijn ook nog enkele leuke dingen die je kan doen in de buurt van Otavalo.

Mojanda

Je hebt verschillende meren in de buurt van Otavalo. Mojando was er één van. Ik schreef er hier al een keer over.

Cotacachi

Cotacachi is een dorpje hier niet ver vandaan. Het staat bekend om zijn winkeltjes met verschillende lederwaren. Het dorpje ruikt echt naar leer! Jassen, riemen, handtassen,... je kan het er allemaal vinden. Ik heb me er toch laten verleiden aan een mooi leren jasje en een riem in verschillende kleuren.

Lago San Pablo

Nog een ander meer in de buurt van Otavalo. Dit is lago San Pablo. Een meer waar rijke Ecuadorianen of anderen kunnen verblijven om aan watersport te doen. Je hebt er een prachtig zicht op het meer en de bergen.




Cascade de Puguche

Op zo'n half uurtje wandelen van het huis heb je cascada de Peguche. Niet zo spectaculair, maar wel een aangename wandeling. Ik schreef er hier al een keer over.

Lago de Cuicocha

Het mooiste meer om rond te wandelen vind ik Cuicocha. Het is een kratermeer en in het meer bevinden er zich twee eilanden. De wandeling duurt zo'n 4 uur en is echt prachtig! Je moet wel chance hebben met het weer. Toen we aankwamen lag het meer in de wolken. Het had best wel iets mysterieus. Wanneer de zon doorbrak kan je de omringende bergen zien, wat ook super prachtig was.






Eerst nog lekker in het zonnetje!




5 minuten later kan het alweer fris zijn!



Zo, dit was een kleine voorstelling van Otavalo! Op mijn  to do lijstje staat nog Quito bezoeken en misschien wel een vulkaan beklimmen!

Ook nog even melden dat er verschillende nieuwe foto's staan op de blog van de school.

Ciao!
Claudia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten